Logo
10+1 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟ 2020!
25 Mar 2020

10+1 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟ 2020!

Post by Mara Venieri

H νέα δεκαετία ξεκινά! Η αρχή μιας νέας ημερολογιακής δεκαετίας είναι ένας λόγος για να σχεδιάσουμε και την επιχειρηματική μας δεκαετία.

Το 2020 είναι ένας συμβολικός χρόνος. Η αρχή μιας νέας ημερολογιακής δεκαετίας είναι ένας λόγος για να σχεδιάσουμε και την επιχειρηματική μας δεκαετία. Αν και η αρχή του 2020 συντάραξε την ανθρωπότητα με τoν κορονοϊό να χτυπά ολόκληρο τον πλανήτη, θα πρέπει να συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε την πορεία της επιχείρησης μας ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη στιγμή. Το μεγάλο πλήγμα του ιού θα αφήσει μεγάλες πληγές στην υγεία, στην κοινωνία και φυσικά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αναδιοργανωθούμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για την λειτουργία και την επιτυχία της επιχείρησης σας.

Δείτε 10+1 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να γίνει η επιχείρηση σας πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα!

 • Πίστεψε στον εαυτό σου

Όπως είπε και ο Henry Ford, είτε πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις κάτι, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις, έχεις δίκιο. Πίστεψε ότι μπορείς και θα βρεις πολλούς τρόπους και εναλλακτικές να πετύχεις αυτό που θέλεις! Πάντα μπορείς να βρεις ένα τρόπο ή μια δικαιολογία. Βρες τον τρόπο και κάνε την αλλαγή!

 • Βάλε πλάνο και στόχους

Σίγουρα γνωρίζεις πως το πλάνο γεφυρώνει το όνειρο σου με την πραγματικότητα. Έχοντας ένα αναλυτικό και γραπτό πλάνο και τηρώντας το είσαι ήδη στον μισό δρόμο για να πετύχεις τον στόχο σου. Βάλε ξεκάθαρους στόχους και υπενθύμιζε τους στον εαυτό σου κάθε μέρα!

 • Ώρα για δράση

Ο κόσμος είναι γεμάτος από απίθανες ιδέες αλλά η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από την δράση. Ο Walt Disney έλεγε πως ο ευκολότερος τρόπος για να κάνεις κάτι είναι να σταματήσεις τα λόγια και να ξεκινήσεις τις πράξεις!

 • Χτίσε μια δυνατή ομάδα

Η επιτυχία ενός οργανισμού καθορίζεται από την επιτυχία των ανθρώπων που εργάζονται για αυτόν. Ο βαθμός επιτυχίας της επιχείρησης σου εξαρτάται – και θα εξαρτάται πάντα – από την ομάδα σου. Αν θες την συνταγή της επιτυχίας για την επιχείρηση σου κρύβεται στα συστατικά των συνεργατών που θα επιλέξεις.

 • Επέλεξε χαρακτήρες

Χτίζοντας την ομάδα σου φρόντιζε να επιλέγεις τους ανθρώπους σου με κριτήριο τον χαρακτήρα τους και τις αξίες τους. Μπορείς να εκπαιδεύσεις κάποιον στην δουλειά αλλά δεν μπορείς να τον εκπαιδεύσεις στις αξίες που ταυτίζονται με την επιχειρησιακή σου κουλτούρα.

 • Μάθε από τα λάθη σου

Αποδέξου τα λάθη σου, μελέτησε ό,τι δεν πήγε σωστά, κάνε την αυτοκριτική σου και μετέτρεψε μια λάθος κίνηση ή ένα λάθος χειρισμό σε ένα μάθημα. Όταν μαθαίνεις από τα λάθη σου προχωράς ένα βήμα πιο κοντά στη επιτυχία.

 • Διαφήμισε την επιχείρηση σου

Spread the news! Μην μένεις κρυμμένος και περιμένεις να έρθουν οι πελάτες σε εσένα. Διαφημίσου στα social media, στο internet, στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ψάξε για courses που σου προσφέρουν γνώση πάνω στο marketing και στην διαφήμιση ή ακόμα καλύτερα εμπιστεύσου ένα marketing agency που θα σε βοηθήσει να χτίσεις την φήμη της επιχείρησης σου και να αποκτήσεις περισσότερους πελάτες.

 • Μάθε από τα παράπονα

Ο Bill Gates είπε πως οι πελάτες που παραπονιούνται είναι η καλύτερη πηγή εκπαίδευσης των επιχειρηματιών. Οι δυσαρεστημένοι πελάτες σου είναι τα σημεία που πρέπει να καλύψεις στο customer service. Γύρνα τα αρνητικά τους σε θετικά και χτίσε μια στρατηγική ακόμα πιο δυνατή και επικεντρωμένη στο να του βοηθά και να τους ευχαριστεί. Και μη ξεχνάς ένας δυσαρεστημένος πελάτης θα πει το παράπονο του σε άλλους δέκα ενώ ένας ευχαριστημένος σε δυο με τρεις ανθρώπους.

 • Μαθε τον πελάτη σου

Το κλειδί της επιτυχημένης επιχείρησης είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες. Και πως θα αποκτήσεις ευχαριστημένους πελάτες; Γνώρισε τους! Μάθε τα χόμπυ τους, τις αγαπημένες τους συνήθειες, τα γενέθλιά τους. Γνώρισε τις συνήθειες του κοινού που επιθυμείς, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει ο ανταγωνιστής σου. Οι άνθρωποι λατρεύουν να νιώθουν ξεχωριστοί. Εφαρμόζοντάς το θα δεις πως εκτός από ευχαριστημένους πελάτες (που θα προσελκύουν νέους πελάτες) θα πλημμυρίσεις εσύ και οι συνεργάτες σου από θετικά συναισθήματα!

 • Βγες από την ζώνη άνεσης σου

Αντιμετώπισε τους φόβους σου. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να το κάνεις. Ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό το “κάτιπαραπάνω” που πιστεύεις ότι θα βοηθήσει την επιχείρησή σου ή τον εαυτό σου και συνέχεια το αναβάλλεις. Όλα τα σπουδαία επιτεύγματα συμβαίνουν έξω από την ζώνη άνεσης σου.

 • Όραμα

Η διαφορά ενός πετυχημένου, λαμπρού επιχειρηματία με έναν απλό επιχειρηματία είναι το όραμα. Επιχειρηματίας είναι αυτός που έχει το όραμα για έναν σκοπό και την επιθυμία να δουλέψει σκληρά για να το υλοποιήσει. Κράτα το όραμα σου ζωντανό και ξεκάθαρο.

Για να ξεχωρίσει και πετύχει η επιχείρηση σου χρειάζεται πολλή δουλειά, ένα ακλόνητο όραμα, και πολύ επιμονή. Τα εμπόδια, τα λάθη, οι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα, αλλά όσο υπάρχει η σκληρή δουλεια θα βγαίνεις πάντα νικητής.

Για να πετύχει η επιχείρηση σου δεν χρειάζεσε περισσότερα λεφτά, χρειάζεσαι καλύτερη στρατηγική.

0 Comments

Leave a Comment