Logo
2021 – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
22 Mar 2021

2021 – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Post by Mara Venieri

Η απάντηση στις νέες προκλήσεις της αγοράς έρχεται μέσα από την ψηφιακή επανάσταση!

Η νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε ο covid-19 ήρθε για να μείνει και να αλλάξει την καθημερινότητα μας. Οσο οι καταναλωτές αλλάζουν συνήθειες και αποκτούν διαφορετικές ανάγκες τόσο οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να καλύπτουν τις ανάγκες.

H επανάσταση της σύγχρονης εποχής είναι ψηφιακή και σχεδιάζει τον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη απo την αρχή! Για να υποδεχτείς την επόμενη μέρα, πρέπει να αποδεσμευτείς από ότι σε κρατάει στο παρελθόν!

Απελευθέρωσε την επιχείρηση σου από παλιές πρακτικές.

Το 2021 απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αφήσουν πίσω τις πρακτικές και τις τακτικές που ακολουθούσαν και να ενταχθούν δυναμικά στη νέα digital εποχή. Η διαφήμιση, τα κέρδη και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι -πλέον- ψηφιακά. Μέσα σε ένα νέο συναρπαστικό ψηφιακό κόσμο οι επιχειρήσεις όχι μόνο επιβιώνουν αλλά αυξάνουν τα κέρδη τους και αναπτύσσονται.

Κάθε επανάσταση φέρνει ανακατατάξεις και αλλαγές ενώ στο τέλος της ημέρας ξημερώνει πάντα μια νέα εποχή.

Η Βιομηχανική επανάσταση έφερε οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Αγγλία. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα εκείνης της εποχής ήταν που καθόρισαν την απίστευτη οικονομική ανάπτυξή της. Πολλοί χαρακτηρίζουν την σημερινή κατάσταση ως 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Η τεχνολογία -τότε όπως και σήμερα- είναι αυτή που οδηγεί την αγορά. Για να βγεις νικητής σε αυτήν την επανάσταση επένδυσε στο digital transformation της επιχείρησης σου!

Η digital εποχή δεν γνωρίζει κανένα όριο και γεωγραφικό περιορισμό καθώς υπερβαίνει κάθε σύνορο! Με την τεχνολογία που έχεις στη διάθεσή σου, δεν περιορίζεις την επιχείρησή σου σε τοπικό επίπεδο, ούτε καν σε επίπεδο χώρας. Το ψηφιακό μέλλον μπορεί να σε βρει στην παγκόσμια αγορά χωρίς να αφήσεις λεπτό το γραφείο σου ή να χρειαστεί να μετακομίσεις! Χτίσε το digital profile σου και μπες δυναμικά στην παγκόσμια αγορά. 

Όσο πιο άμεσα πατήσεις enter στην digital εποχή τόσο πιο γρήγορα θα αλλάξει η ζωή σου!

Καθώς η ψηφιακή εποχή υπαγορεύει άμεσες αποφάσεις και δραστικές αλλαγές για την επιχείρησή σου είναι λογικός ένας πρώτος μικρός δισταγμός. Μπορείς να τον ξεπεράσεις σχεδιάζοντας μια στρατηγική που συνδυάζει το παρόν με το μέλλον.

Μετά από κάθε κοινωνική και οικονομική αλλαγή ένα κομμάτι της αγοράς μένει ορφανό. Κάνοντας στροφή στην ψηφιακή εποχή αυξάνεις πολύ τις πιθανότητες να κερδίσεις εσύ το κομμάτι που οι άλλοι εγκατέλειψαν. Επαναστάτησε απέναντι στο παλιό και βγες κερδισμένος! 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις την επανάσταση σου?

Today or Tomorrow? How about now είναι η σωστή απάντηση αν σε βασανίζει το ερώτημα της κατάλληλης στιγμής… Ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει και οι αλλαγές είναι πια η νέα πραγματικότητα. Ο έξυπνος επιχειρηματίας προσαρμόζεται καθημερινά στην καινούρια κανονικότητα. Τώρα είναι η περίοδος που η αγορά ανασυγκροτείται μέσα από τις παγκόσμιες αλλαγές του σήμερα. Αν δεν κινηθείς άμεσα καθώς οι εξελίξεις τρέχουν θα μετανιώσεις για τις ευκαιρίες που θα δεις στα χέρια των άλλων.

Το μέλλον δεν ανήκει σε όλους. Ανήκει σε όσους βλέπουν τις ευκαιρίες. Σε εκείνους που στις δύσκολες στιγμές της αγοράς επιλέγουν να προσαρμοστούν.

Κάθε επανάσταση ξεκινά με ένα απλό βήμα!

Με ένα ψηφιακό βήμα! Αυτή είναι η ώρα για να χαράξεις την δική σου ψηφιακή επανάσταση! Να εκσυγχρονίσεις το website σου, να δημιουργήσεις το e-shop σου, να επαναπροσδιορισεις την επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας σου με βάση το content marketing και όχι τις διαφημίσεις των 00’s, να αποκτήσεις ισχυρή επαγγελματική και ελκυστική παρουσία στα social media.

Σε περιόδους επανάστασης, ή αποφασίζεις να συμμετέχεις ενεργά και δυναμικά ή μένεις πίσω στα παλιά μετρώντας απώλειες.

Η οργανωμένη εκστρατεία μέσω internet είναι σήμερα πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Η τεχνολογία και τα social media πρωταγωνιστούν περισσότερο από ποτέ στην καθημερινότητά μας φέρνοντας τον κόσμο όλο στην οθόνη μας.

Με την άρση του lockdown θα μας υποδεχτεί μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. Μην περιμένεις να διαμορφωθεί η νέα αγορά για να κερδίσεις ένα κομμάτι γιατί τότε δεν θα σου ανήκει τίποτα.

Η επόμενη μέρα:

Έχει νικητές και χαμένους. Μετά από κάθε επανάσταση δύο είναι οι πιθανές καταστάσεις: Κάποιοι βρίσκονται να έχουν χάσει τα δεδομένα και κεκτημένα. Και κάποιοι βρίσκονται με λάφυρα, μεγαλύτερο μερίδιο και ισχυρότερη θέση. Το μόνο σίγουρο είναι πως καμία επανάσταση δεν αφήνει τα πράγματα τα ίδια. Αν δεν πάρεις μέρος σε αυτήν την επανάσταση και δεν ξεκινήσεις την ψηφιακή μεταμόρφωση της επιχείρησης σου, έχεις ήδη χάσει. Αυτή είναι η ευκαιρία για να κερδίσεις έδαφος, να αυξήσεις το μερίδιο σου και να κατακτήσεις νέες κορυφές. Μην ξεχνάς πως όταν δεν έχεις αρκετές δυνάμεις να αμυνθείς τότε είναι η ώρα να επιτεθείς.

Γίνε εσύ ο αρχηγός της επανάστασης του 2021! 

0 Comments

Leave a Comment