Logo
ΔΕΥΤΕΡΑ VS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12 Feb 2021

ΔΕΥΤΕΡΑ VS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Post by Mara Venieri

Το μεγαλύτερο challenge της νέας χρονιάς είναι να κάνεις την Δευτέρα… Παρασκευή!

Από το σχολείο η αγαπημένη μέρα όλων ήταν η Παρασκευή. Και συνεχίζοντας στο πανεπιστήμιο ή στην δουλειά οι περισσότεροι είναι οπαδοί του TGIF. Και όσο για την Δευτέρα… Σκορπίζει ένα ρίγος ακόμα και η σκέψη της. Σε μικρούς και μεγάλους. Σε όλους. Εκτός από μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων. Εκτός από αυτούς που αγαπούν τόσο αυτό που κάνουν και δεν τους νοιάζει αν είναι Δευτέρα, Τετάρτη ή Σάββατο. Είναι τόσο ενθουσιασμένοι και μοτιβαρισμένοι που διοχετεύουν σε κάθε μέρα το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια.

Πως όμως εσύ και η ομάδα σου θα γίνετε από λάτρεις των απογευμάτων της Παρασκευής, οπαδός των πρωινών της Δευτέρας?

Σκέψου αξίζει να ζεις όλη σου την ζωή ανυπομονώντας να έρθει το Σαββατοκύριακο?

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να κάνεις το 2021 την δική σου χρονιά, το έτος που θα συναντήσεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις την καθημερινότητα σου τόσο ενδιαφέρουσα και μοναδική που η Δευτέρα θα γίνει η αγαπημένη σου μέρα.

Οι Δευτεριάτικες σκέψεις δίνουν τον ρυθμό για μια αποδοτική και παραγωγική εβδομάδα!

Τι κερδίζουν όσοι μπαίνουν στο Monday club?

Είναι έτοιμοι για μια απίστευτη εβδομάδα όταν οι άλλοι πατάνε το snooze για να κερδίσουν λίγα υπνο seconds.

Τους λάτρεις της Δευτέρας, ή αλλιώς Monday lovers, τους βρίσκει η αγαπημένη τους μέρα ΕΤΟΙΜΟΥΣ! Αυτό σημαίνει ότι ξεκινούν την εβδομάδα έχοντας ήδη το πλάνο τους, γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι και η ομάδα τους. Ξέρουν ποιοι είναι οι στόχοι τους, οι προκλήσεις, οι δουλειές που πρέπει να γίνουν καθώς και τι πρέπει να κάνουν για να βάλουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Και φυσικά αφήνουν το σύνδρομο της Δευτέρας για τους υπόλοιπους.

TIP: Βάλε το πλάνο σου την Παρασκευή με την ομάδα σου, και την Κυριακή δες το ξανά για το πως μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποδοτικό. Να θυμάσαι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η οργάνωση της εταιρείας μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς ώστε να γίνεστε παραγωγικότεροι.

Οι Monday lovers είναι συνήθως οι game changers.

Μόνο όταν σου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνεις μπορείς να το μεγαλώσεις και να το αναπτύξεις. Αν κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι, θα είσαι στην ίδια θέση που είναι ο μέσος όρος. Αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να πετύχεις περισσότερα θα πρέπει να σκεφτείς διαφορετικά!

TIP: Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν. Ξεκίνα με το να βάλεις ενθουσιασμό, οργάνωση και πάθος στην Δευτέρα σου και θα δεις την επιχείρηση και την ομάδα σου να βελτιώνονται και να εκτοξευονται!

Πως μπορείς όμως να κάνεις την Δευτέρα την πιο δυνατή σου μέρα?

Μια εκπληκτική συμβουλή – που μου έχουν πει και εφαρμόζω τα τελευταία 7 χρόνια- είναι να βάλεις στο πρόγραμμα της Δευτέρας κάτι που σου αρέσει να κάνεις. Κάτι που δε συνηθίζεις να κάνεις τις Δευτέρες και ίσως το κάνεις το Σαββατοκύριακο ή τις Παρασκευές και σε ευχαριστεί πολύ. Είτε αυτή είναι μια αγαπημένη συνήθεια όπως να δεις μια σειρά ή μια ταινία ή να απολαύσεις ένα μασάζ, είτε να παραγγείλεις από το αγαπημένο σου εστιατόριο ή να γευτείς το αγαπημένο σου γλυκό θα είναι ο λόγος να γλυκάνεις την Δευτέρα σου και (γιατί όχι?!)να ανυπομονείς να έρθει!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις και καταστρέφει την Δευτέρα σου?

Ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα με πολλές υποχρεώσεις, τηλέφωνα και ραντεβού είναι το χειρότερο λάθος. Φρόντισε να μην “φορτώνεις” την Δευτέρα και προσπάθησε να κατανείμεις τις εργασίες σε όλες τις μέρες. Το μεγαλύτερο μυστικό για να αγαπήσεις την Δευτέρα είναι να κλείσεις όλες σου τις εκκρεμότητες την Παρασκευή και να βάλεις το πλάνο για την επόμενη εβδομάδα. Και ένα μικρό tip: Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις μια εργασία που σε ευχαριστεί πολύ!

Follow the Monday lover’s club!!

Στον όμιλο μας αγαπάμε την Δευτέρα, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Από το 2019 έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα ενθάρρυνσης και παρακίνησης βοηθώντας εκατοντάδες επιχειρηματίες όπως και εσύ, να βρούνε την έμπνευση που ψάχνουν κάθε Δευτέρα πρωί! Κάνε την εγγραφή σου εντελώς δωρεάν αν θέλεις να κάνει την Δευτέρα την αγαπημένη σου μέρα και να έχεις ακόμα ένα πλεονέκτημα στο κυνήγι των στόχων σου.

Αν θέλεις να λαμβάνεις εντελώς δωρεάν ένα motivational sms τότε κάνε την εγγραφή σου εδώ!

1 Comments

Andreas Eracleous 22 February 2021 at 12:45 - Reply

ACROPOLIS DRY CLEANERS CYPRUS

Leave a Comment