Logo
LOCKDOWN VOL. 2: ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
15 Nov 2020

LOCKDOWN VOL. 2: ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Post by Mara Venieri

Μπορεί στο πρώτο lockdown να πλέαμε όλοι σε αχαρτογράφητα νερά αλλά στο δεύτερο και σε ενδεχόμενα μετέπειτα lockdowns, δεν έχουμε την δικαιολογία της άγνοιας. Η νέα κατάσταση είναι εδώ και οι νέες καταναλωτικές συμπεριφορές έχουν ήδη διαμορφωθεί. Μια νέα παγκόσμια οικονομία σε προκαλεί να την ακολουθήσεις.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, πλέον είναι όλα digital. Η τηλεκπαίδευση, οι ηλεκτρονικές αγορές και η τηλεργασία δεν είναι απλοί όροι για να περιγράψουν την νέα πραγματικότητα. Είναι η νέα πραγματικότητα. 

Η ανθρωπότητα κάνει ένα reboot και η επιτυχία της επόμενης μέρας κρύβεται σε δυο λέξεις: Tεχνολογία & Προσαρμοστικότητα.

Οι κυβερνήσεις μιλάνε για το φαινόμενο του ακορντεόν, δηλαδή για περιόδους με και χωρίς lockdown. Η ερώτηση προς την επιχειρηματική κοινότητα δεν είναι ΑΝ θα άντεχε ένα τέτοιο μοντέλο αλλά ΠΩΣ θα το υιοθετήσει με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να πετύχει την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ίσως να μην σου αρέσουν αυτές οι μέρες, ίσως να βλέπεις την ρευστότητα σου να εξαφανίζεται και τους κόπους σου να εξανεμίζονται αλλά υπάρχει μόνο μια λύση. Να δεχτείς την κατάσταση, να προσαρμοστείς και να λάβεις δράση.

Κάθε μέρα που περιμένεις να “ξαναφτιάξει” η κατάσταση είναι μια χαμένη μέρα. Κάθε λεπτό που περνά και δεν αναλαμβάνεις δράση χάνεις έδαφος και το κερδίζει ο ανταγωνιστής σου. Κάθε απόφαση που καθυστερείς έχει αντίκτυπο στην επιχείρηση σου. Και αν πιστεύεις πως καλύτερα να μείνεις στάσιμος και να μην ρισκάρεις … Τότε να ξέρεις πως το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην πάρεις κανένα ρίσκο!

Παρακάτω, ο οδηγός επιβίωσης των επιχειρήσεων με 7 πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα για να βοηθήσουν την επιχείρηση σου να επιβιώσει και να μεγαλώσει!

1. Διατήρησε το πελατολόγιο σου

Μπορεί ο στόχος των περισσότερων επιχειρηματιών να είναι οι νέοι πελάτες και οι πωλήσεις αλλά αυτό δεν λέει κάτι αν χάνεις συνεχώς πελάτες. Σχεδίασε και υλοποίησε μια έξυπνη στρατηγική διατήρησης του πελατολογίου σου, με newsletters, sms, ενημέρωση σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν, προσφορές και ένα απλό σύστημα επιβράβευσης. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνεις να μην χάνεις τους πελάτες σου, να έχεις συχνές και επαναλαμβανόμενες πωλήσεις και φυσικά νέους πελάτες από συστάσεις των πελατών σου!

2. Σταμάτα τις τοξικές συνεργασίες

Άλλαξε προμηθευτές που δεν τηρούν τις συμφωνίες και τα χρονοδιαγράμματα και δεν νιώθεις ότι προχωράτε μαζί. Και το σημαντικότερο: διώξε τους τοξικούς πελάτες. Και αν σκέφτεσαι… είναι καιρός τώρα να διώχνω πελάτες? Ναι! Αυτός είναι ο κατάλληλος καιρός να κάνεις την εκκαθάριση στην εταιρεία σου! Να σταματήσεις την συνεργασία με άτομα που σου κοστίζουν χρόνο, ενέργεια και χρήματα. Μην φοβηθείς να διακόψεις την συνεργασία με επιχειρήσεις που δεν σε πληρώνουν και σου εξαντλούν την ρευστότητα. Δηλητηριάζουν την επιχείρηση σου και σκοτώνουν το cash flow σου. Αντικατέστησε τους με πελάτες που χαίρεσαι να δουλευεις μαζί τους, σε εκτιμούν και στο δείχνουν με το να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και αισθάνεσαι πως αναπτύσσεστε μαζί.

3. Επισκέψου το website σου

Και κάνε 5 ερωτήσεις στον εαυτό σου: Αντιπροσωπεύει την επιχείρηση σου? Είναι λειτουργικό από τα κινητά? Βρίσκεις αυτό που θέλεις? Είναι η εικόνα που θέλεις να διαμορφώνουν για εσένα και την εταιρεία σου όσοι το επισκέπτονται? Κερδίζεις πελάτες μέσα από το site σου? Πλέον ο κόσμος κινείται μόνο στο internet. Η νέα εποχή είναι digital. Όσο όμορφος και προσεγμένος και αν είναι ο χώρος σου, όσο επαγγελματικές και σωστές και αν είναι οι υπηρεσίες σου, αν αυτό δεν ακτινοβολείται στο website σου, τότε το μέλλον απειλεί την επιχείρηση σου. Κάνε μια σωστή επένδυση και χτίσε μια δυνατή, επαγγελματική και ελκυστική εικόνα που θα ωθεί τους επισκέπτες να γίνουν πελάτες σου.

4. Ανάπτυξε μια νέα πηγή εσόδων μέσα από το eshop σου. 

Ο μοναδικός τρόπος για να πουλήσεις μέσα από το internet είναι το eshop. Μέσα από σελίδες στο facebook και social media μπορείς να προωθήσεις και να διαφημίσεις τα προϊόντα σου αλλά μπορείς να πουλήσεις μόνο μέσα από ένα eshop. Η σωστή κατασκευή του eshop είναι μια επένδυση που πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ανεξάρτητη πηγή εσόδων, να επιβιώσεις στο lockdown και στη νέα πραγματικότητα και να αναπτυχθείς σε νέες αγορές. Μην ξεχνάς πως ο καταναλωτής έχει την επιλογή να αγοράσει από ένα ελκυστικό, σοβαρό, καλαίσθητο και προσεγμένο eshop και αν δεν πληρείς και εσύ αυτές τις προδιαγραφές απλά θα ψάξει για αυτόν που τις πληρεί. Οι χρήστες είναι εκπαιδευμένοι, θέλουν να επισκεφθούν ένα λειτουργικό και καλαίσθητο eshop, να βρούνε γρήγορα αυτό που θέλουν και να το αγοράσουν εύκολα . Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα eshop και αν θέλεις να το κάνεις θα πρέπει να το κάνεις σωστά για να δεις αποτελέσματα

5. Επένδυσε σε μια σοβαρή και ελκυστική παρουσία στα social media

Μην περιμένεις να κερδίσεις χρήματα, πωλήσεις και πελάτες από τα social media αν δεν ακολουθήσεις ένα σοβαρό πλάνο ανάπτυξης και μια νικηφόρα στρατηγική. Αν δεν επενδύσεις χρήματα στο facebook δεν θα κερδίσεις χρήματα από το facebook. Υπάρχουν επιχειρήσεις που επενδύουν, για πολλά χρόνια, χρήματα σε marketing agencies και χορηγούμενες διαφημίσεις για να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά. Δεν μπορείς κάνοντας απλά post ή αναθέτοντας τα social media στα παιδιά σου, στους υπαλλήλους σου ή σε freelancers που πειραματίζονται, να έχεις τα αποτελέσματα που έχουν όσοι το κάνουν επαγγελματικά . Η ανάπτυξη μέσα από τα social media απαιτεί χρόνο και χρήμα.

6. Η καλύτερη επένδυση: Η γνώση

Αν θέλεις να κατακτήσεις νέους στόχους και νέες κορυφές θα πρέπει να κατακτήσεις ένα νέο επίπεδο γνώσης και δεξιοτήτων. Και αυτό θα το πετύχεις επενδύοντας χρήματα και χρόνο στην εκπαίδευσή σου. Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις και δεν θα μετανιώσεις ποτέ είναι η επένδυση στον εαυτό σου. Ψάξε για courses, σεμινάρια, προγράμματα και βιβλία που θα αναβαθμίσουν τις γνώσεις σου και θα σε βοηθήσουν να κάνεις το level up. Γιατί αν θέλεις να πετύχεις ότι δεν έχεις πετύχει μέχρι τώρα, πρέπει να κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα. Η ανάπτυξη της εταιρείας σου ακολουθεί την εξέλιξη των δεξιοτήτων σου και την προσωπική σου ανάπτυξη.

7. Άνοιξε τα σύνορα σου

Το γραφείο σου πλέον είναι το σπίτι σου, η θέα του όμως απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τον νέο τρόπο εργασίας, μπορείς να αναπτύξεις το δίκτυο συνεργατών σου και την ομάδα σου χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Με τον νέο τρόπο αγορών μπορείς να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να αναπτύξεις την επιχείρηση σου στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Σχεδίασε την στρατηγική σου και κάνε το επόμενο βήμα γιατί αυτήν την περίοδο ανακατανέμεται το μερίδιο των εταιρειών στην παγκόσμια αγορά. Είναι η ώρα να πάρεις αυτό που σου ανήκει και δικαιούσαι.

Στην μάχη για την επιβίωση της επιχείρησης τα μεγαλύτερα όπλα είναι η προσαρμοστικότητα και η τεχνολογία. Η επιτυχημένη επιχείρηση της νέας εποχής έχει το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιακή εποχή, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την εκπαίδευση του προσωπικού και την διαφήμιση. Με αυτά τα χαρακτηριστικά και όχι με την στασιμότητα, τον φόβο και την μετριοπάθεια, θα εξασφαλίσεις μια δυνατή και ηγετική θέση για την επιχείρηση σου.

Αν πιστεύεις ότι τα “πράγματα” θα γίνουν ξανά “κανονικά”… Θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Οι καταναλωτές διαμόρφωσαν νέες καταναλωτικές συνήθειες και ήδη νιώθουν άνετα με αυτές.

Εσύ έχεις διαμορφώσει τους τρόπους πώλησης και προώθησης της επιχείρησης σου για να συναντήσει τους καταναλωτές σου? Οι ανάγκες των καταναλωτών δεν σταμάτησαν. Αντίθετα μεγάλωσαν και άλλαξαν. Όπως άλλαξε και ο τρόπος που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Για να επιβιώσεις στην νέα εποχή και για να μεγαλώσεις, άλλαξε τον τρόπο όχι τον στόχο. 

Ήρθε η ώρα ο οδηγός επιβίωσης των επιχειρήσεων να δουλέψει και για την δική σου επιβίωση!

3 Comments

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΥ 17 November 2020 at 11:06 - Reply

υπαρχει καποιο σεμιναριο

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ 17 November 2020 at 13:49 - Reply

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ 19 November 2020 at 11:23 - Reply

Συνοπτικό και επωφελες

Leave a Comment