Logo
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ 2021 ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ
28 Dec 2020

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ 2021 ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Post by Mara Venieri

To 2020 ήταν η χρονιά που άλλαξε την ζωή μας, τις συνήθειες μας, τον τρόπο αγοράς, εργασίας, διασκέδασης, εκπαίδευσης και σκέψης! Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις του 2020 είναι η νέα καθημερινότητα του 2021. Η πρόκληση της νέας εποχής είναι να μάθεις να προσαρμόζεσαι γρήγορα! 

Το 2020 τελειώνει σε λίγες μέρες. Και είναι στο χέρι σου το 2021 να είναι η χρονιά σου. 

Ο παγκόσμιος επιχειρηματικός χάρτης αλλάζει. Ότι είχαμε σαν δεδομένο ανατρέπεται. Πολλές εταιρείες κλείνουν ή αναστέλλουν την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι πελάτες τους να “ορφανεύουν” και να ψάχνουν για νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Αυτή είναι η ώρα για να βγεις μπροστά και να διεκδικήσεις το κομμάτι της αγοράς που ψάχνει για σιγουριά. Το να μπορείς να βεβαιώνεις τους πελάτες σου και το κοινό σου ότι βρίσκεσαι δίπλα τους σε αβέβαιους καιρούς, είναι ο τρόπος για να μεγαλώσεις πιο γρήγορα από ότι θα τολμούσες να φανταστείς. 

Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις το όνειρο σου το 2021? Να ανεβάσεις τα standards σου. Φαίνεται εύκολο. Όμως… Τι σε σταματάει από το να το πετύχεις?

It’s YOU VS YOU

O εαυτός σου είναι ο μοναδικός σου αντίπαλος και το πραγματικό εμπόδιο είναι οι σκέψεις σου. Η αναβλητικότητα, η απώλεια πλάνου, οι αμφιβολίες για όσα μπορείς να πετύχεις, το βόλεμα και η έλλειψη πειθαρχίας είναι ο ανταγωνισμός σου. Το ξέρεις πως θα υπάρχουν άσχημες μέρες και δεν θα είσαι πάντα μοτιβαρισμένος. Γι’ αυτό θα πρέπει να διδάξεις στον εαυτό σου την πειθαρχία. Δεν μπορείς να γίνεις όσα ονειρεύτηκες μένοντας ο ίδιος.

Κάθε μέρα, κάθε στιγμή είσαι αντιμέτωπος με δυο επιλογές. Να μείνεις στο σίγουρο ή να πας εκεί που τρέμουν τα πόδια σου. Να θυμάσαι: Τίποτα δεν αλλάζει αν τίποτα δεν αλλάζει.

Τον δρόμο προς την επιτυχία τον διαλέγεις κάθε μέρα. Κάθε μέρα είσαι αντιμέτωπος με 2 επιλογές:

Δυσκαμψία VS Προσαρμοστικότητα

Το μεγαλύτερο προσόν για μια επιχείρηση και έναν άνθρωπο είναι η ικανότητα του να προσαρμόζεται. Σύμφωνα με τον Hawking ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στην αλλαγή. Αφουγκράσου τις ανάγκες της νέας πραγματικότητας, μελετησε τον νέο τρόπο αγοράς, κατάλαβε τι είναι αυτό που ζητάει τώρα η αγορά και δωστης το. Μην ξεχνάς πως κάθε κρίση είναι μια αλλαγή που προσπαθεί να συμβεί. Αν το αντιληφθείς πρώτος θα κερδίσεις το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Aν αναγκαστείς να αλλάξεις στο τέλος… μάλλον δεν θα έχουν περισσέψει και πολλά! Η δυσκαμψία και η πεποίθηση πως τα πράγματα θα επανέλθουν στην κατάσταση που γνωρίζαμε είναι το τέλος κάθε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης.

Στασιμότητα VS Σταθερότητα

Συχνά συγχέουμε την στασιμότητα με την σταθερότητα. Η σταθερότητα είναι το μυστικό για την ανάπτυξη. Εξάλλου αναπτύσσεσαι με την συστηματικότητα και την προσήλωση στον στόχο. Η στασιμότητα είναι η συνταγή της κατάρρευσης. Με την σταθερότητα επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουν αποτελέσματα και μας οδηγούν στην επιτυχία. Με την στασιμότητα επαναλαμβάνουμε πράγματα γιατί έτσι τα μάθαμε, τα συνηθίσαμε και μας οδηγούν στην μετριότητα.

Αδιέξοδο VS Διέξοδο

Ο βράχος που γίνεται εμπόδιο στο δρόμου του αδύναμου, γίνεται σκαλοπάτι στο δρόμο του δυνατού. Μπορεί οι κλειστές πόρτες, τα όχι και η αλλαγή πλάνων να σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε μια κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αλλά αν σκεφτείς έξω από το κουτί, θα δεις πως είτε θα πετάξεις είτε θα κολυμπήσεις. Αν το φυσικό σου κατάστημα έκλεισε επένδυσε στο eshop και βρες την λύση σου. Αν η αγορά σου στην Ελλάδα είναι μικρή κάνε την επέκταση σου στο εξωτερικό. Αν όμως σε κάθε λύση βλέπεις το πρόβλημα όλες οι πόρτες θα παραμένουν κλειστές!

Τελειότητα VS Πρόοδος

Αν η ανάπτυξη είχε έναν μόνο εχθρό αυτός θα ήταν η τελειότητα. Πόσα πράγματα δεν βγάλαμε προς τα έξω ή δεν τολμήσαμε επειδή φοβόμασταν ότι δεν ήταν τέλεια? Το να προχωράς συνεχώς είναι πιο σημαντικό από το να είσαι τέλειος. Η τελειότητα ξενίζει και απομακρύνει ενώ η πρόοδος χτίζει συνήθειες και σχέσεις. Και να θυμάσαι πως δεν κερδίζει αυτός που δεν χάνει ποτέ. Κερδίζει αυτός που ενώ έχει ήττες συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς να τα παρατάει.

Τέλμα VS Νέα αρχή

Κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες. Κλείνει πόρτες και ανοίγει νέες. Αν ήρθε η ώρα να κλείσεις έναν κύκλο ή μια επιχείρηση που πλέον δεν αποδίδει και σε κουράζει τότε αυτή είναι η ώρα να το κάνεις. Δεν μπορείς να γίνεις αυτό που θέλεις παραμένοντας αυτό που είσαι. Και αν μετράς λίγες παραπάνω δεκαετίες να θυμάσαι πως ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να βάλεις ένα νέο στόχο ή για να ονειρευτείς ένα νέο όνειρο!

Σταμάτα να σταματάς τον εαυτό σου από το να γίνεις αυτό που ονειρεύτηκες. Το 2020 έκανε reset στην παγκόσμια αγορά και το 2021 είναι ξεκινά με νέες λειτουργίες. Έχεις μια λευκή σελίδα μπροστά σου για να γράψεις την δική σου ιστορία επιτυχίας και να πετύχεις τον στόχο σου.

Και αν νιώσεις αγωνία ή φόβο, να θυμάσαι πως η στιγμή που φοβόμαστε πιο πολύ είναι η στιγμή λίγο πριν ξεκινήσουμε. Κάνε το 2021 την χρονιά που θα δεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και την επιχείρηση σου εκεί που της αξίζει!

Το 2021 διεκδίκησε το όνειρο σου! Ανεξαρτήτως συνθηκών μπορείς να κερδίσεις αυτό που σου αξίζει και δικαιούσαι.

ΤΩΡΑ δεν είναι η ώρα για να σταματήσεις. Είναι η ώρα για να ξεκινήσεις!

1 Comments

KONSTANTINOS TARASIDIS 28 December 2020 at 20:12 - Reply

Ενδιαφέρομαι !!!

Leave a Comment