Logo
ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ?
5 Apr 2021

ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ?

Post by Mara Venieri

Ακόμα και αν σου φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μαζί μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα!

Τον τελευταίο χρόνο είμαστε αντιμέτωποι με μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Η νέα οικονομία δημιούργησε νέες ανάγκες, νέες καταναλωτικές συνήθειες και ένα νέο τρόπο κάλυψής τους. Η δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης είναι πλέον ζωτικής σημασίας. Για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να διεκδικήσουν τις ευκαιρίες που γεννά η κρίση, χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

Στην εποχή της πανδημίας αλλά και στην μετά covid εποχή απαιτείται ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο. Σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες ώστε η επιχείρησή σου να ανταποκριθεί στο σήμερα και να ξεπεράσει τις προκλήσεις αξιοποιώντας τα ανοίγματα στην αγορά.

Ποιοι είναι οι 3 βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξης της επιχείρησης σας?

1. Σχεδιασμός σύγχρονης στρατηγικής.

Για να σχεδιάσεις το στρατηγικό πλάνο χρειάζεται πρώτα να αξιολογήσεις την κατάσταση. ‘Επειτα να λάβεις υπόψιν τις ανάγκες και τους στόχους σου. Η σύγχρονη στρατηγική έχει ώς άξονα την τεχνολογία και το internet. Είναι η ευκαιρία να χτίσεις ή να επαναπροσδιορίσεις την εταιρεία σου, να δημιουργήσεις πιστούς πελάτες και να ισχυροποιήσεις την θέση σου.

2. Εξωστρέφεια και αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Αναπτύσσοντας ένα εξαγωγικό μοντέλο πετυχαίνεις την διεύρυνση του πελατολογίου, την αύξηση του μεριδίου στην αγορά και την ισχυροποίηση της θέσης. Παράλληλα μειώνεις τον επιχειρηματικό κίνδυνο ενώ ταυτόχρονα απευθύνεσαι σε μια μεγαλύτερη αγορά. Γι’ αυτό τον λόγο ανεβάζεις τον πήχη (οι νέες αγορές είναι πιο προσοδοφόρες άρα και πιο ανταγωνιστικές), βελτιώνεσαι σε όλους τους τομείς και αποκτάς ισχυρότερη παρουσία τόσο στις νέες αγορές όσο φυσικά και στην Ελλάδα.

3. Digital Transformation

Η ψηφιακή παρουσία και η εικόνα της εταιρείας σου γίνονται το όχημα για να αναπτυχθείς χωρίς κανένα γεωγραφικό όριο και χωρίς κανένα περιορισμό. Αρκεί να σκεφτείς τον τρόπο που καλύπτουμε τις ανάγκες μας τον τελευταίο χρόνο για να συνειδητοποιήσεις πως η digital παρουσία σου δεν είναι επιλογή αλλά μηχανισμός επιβίωσης και ανάπτυξης.

Χρειάζεται να ενσωματωθούν σύγχρονα εργαλεία, ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα παραγωγικό και ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο. Στην εκκίνηση μιας νέας οικονομίας και στο “άνοιγμα” μιας νέας πραγματικότητας, πρέπει να είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. 

Όταν όλοι περιμένουν να δουν πως θα αλλάξει η κατάσταση, εσύ πέρνα στην δράση. Στην πλευρά των game changers, σε αυτούς που αλλάζουν την κατάσταση και βγαίνουν κερδισμένοι. Χρειάζεται να βελτιώσεις τις δικές σου δεξιότητες και της ομάδας σου και να κάνεις νέες και εξυπνότερες επιλογές. 

Δημιούργησε τις προϋποθέσεις και άρπαξε τις ευκαιρίες για να θέσεις την επιχείρηση σου σε τροχιά ανάπτυξης όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδράνεια

Τι κερδίζουν όσοι αποφασίζουν να αξιοποιήσουν τώρα ένα αναπτυξιακό μοντέλο?

Ανάπτυξη, διεύρυνση και ενίσχυση του πελατολογίου

⏏ Μεγιστοποίηση των κερδών

Αύξηση της ρευστότητας

Μεγιστοποίηση του μεριδίου στην αγορά

Επέκταση σε νέες αγορές 

Ηγετική θέση

Φυσικά για να επιτευχθούν τα παραπάνω χρειάζεται σύγχρονη, digital στρατηγική και επένδυση κεφαλαίων. Μέσα από τις κωδικοποιημένες λύσεις μας μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τον χρόνο και τα κεφάλαια για να επεκταθείτε σε μια νέα αγορά σχεδιάζοντας μια εξειδικευμένη digital στρατηγική. Αλλά μην ξεχνάς πως η επίτευξη ενός αναπτυξιακού μοντέλου δεν επιτυγχάνεται σε μια μέρα. 

Σε 3 μήνες από τώρα θα ευχόσουν να είχες ξεκινήσει σήμερα τον σχεδιασμό της καλύτερης εκδοχής της επιχείρησης σου.

Αυτή είναι η στιγμή να μετατρέψετε την απειλή σε ευκαιρία!

0 Comments

Leave a Comment