Logo
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ?
1 Jun 2021

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ?

Post by Mara Venieri

Το να ζήσεις το όνειρο σου είναι θέμα επιλογής. Η διαφορά μεταξύ σε κάποιον που ζει το όνειρο του και σε αυτόν που απλά ονειροπολεί, είναι η απόφαση να πληρώσει το τίμημα, το κόστος. 

Όλες οι επιλογές έχουν ένα κόστος:

1. Το κόστος που πρέπει να πληρώσεις για να αγοράσεις το προϊόν, την υπηρεσία ή την γνώση και να την μεταπουλήσεις κερδίζοντας.

2. Το κόστος που πρέπει να πληρώσεις για να προστεθεί επιπλέον αξία και να κερδίσεις περισσότερα.

3. Το κόστος που πληρώνεις αν πάρεις την απόφαση να μην πληρώσεις. Το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος που θα πληρώσεις για να έβγαινες κερδισμένος.

Κάθε επιλογή έχει το κόστος της. Ποια τιμή θα πληρώσεις το αποφασίζεις εσύ!

Το κόστος αν μεταφραστεί σε επένδυση δημιουργεί την αξία.

Η αξία που παίρνει η επιχείρηση σου -τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σου- είναι αποτέλεσμα της επένδυσης που θα κάνεις.

Για να πετύχεις τα όνειρα σου, πρέπει να επενδύσεις:

1. Τα χρήματα σου. Από τον φυσικό σου χώρο (κατάστημα, γραφείο) ή το eshop σου, μέχρι και τις διαφημιστικές ενέργειες, τον εξοπλισμό και τους συνεργάτες που θα χρειαστείς, πρέπει να πληρώσεις με χρήματα ώστε να κερδίσεις περισσότερα χρήματα.

2. Την προσωπική σου εργασία. Όσο μεγάλη ομάδα και να έχεις ή με όσα άτομα και αν θέλεις να συνεργαστείς, όσα εργαλεία και γνώση και αν έχεις προσβάσιμα, δεν αλλάζουν και δεν αντικαθιστούν την σκληρή δουλειά που πρέπει να βάλεις.

3. Τον προσωπικό σου χρόνο. Αυτό που συχνά λέμε “θυσίες”. Τα χόμπι, οι βόλτες, τα ανέμελα Σαββατοκύριακα, οι πολυήμερες διακοπές, οι βόλτες δίνουν την θέση τους σε δουλειά, σκέψεις, meetings, προβλήματα, προκλήσεις και εμπόδια που καλείσαι να λύσεις και να ξεπεράσεις για να ξεκλειδώσεις την επόμενη πίστα.

4. Στα σωστά άτομα. Ή καλύτερα σε άτομα μέχρι να βρεις τα σωστά άτομα. Χρειάζεται να προσλάβεις νωρίτερα από όσο νομίζεις και να δίνεις αρμοδιότητες στην ομάδα σου για να μεγαλώνεις και να αναπτύσσεσαι.

5. Σε συνεργασίες που σε βελτιώνουν και πηγαίνουν πιο μπροστά την εταιρεία σου. Οι εξωτερικοί σου συνεργάτες, ο σύμβουλος, η εταιρεία marketing ή το λογιστικό γραφείο που θα επιλέξεις είναι οι “σκαλωσιές” που θα βοηθήσουν την εταιρεία σου να αναρριχηθεί γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ψάξε για τους πιο καλούς, όχι για τους πιο φθηνούς. Οι φθηνότεροι δεν είναι ποτέ οι καλύτεροι και εσύ θέλεις να προσθέσεις αξία όχι να σπαταλήσεις χρήματα για να γίνει απλά η δουλειά.

6. Στην βελτίωση των ικανοτήτων και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. Για να κάνεις το level up στην επιχείρηση σου, χρειάζεται να το κάνεις και στον εαυτό σου. Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια και προγράμματα high performance coaching για να ισχυροποιήσεις τα δυνατά σου σημεία, να βελτιώσεις αυτά που είναι αδύναμα και να κατακτήσεις νέες κορυφές.

Η φθηνή επιλογή πάντα κοστίζει ακριβότερα.

Για να πάρει αξία η δουλειά σου, πρέπει να επενδύσεις. Και αυτό έχει κόστος. Όσο κάνεις τις ίδιες ενέργειες θα παίρνεις τα ίδια αποτελέσματα. Για να αλλάξεις αυτό που παίρνεις, πρέπει να αλλάξεις αυτό που δίνεις. 

Η επένδυση είναι η γέφυρα που ενώνει το σημείο που είσαι τώρα, με το σημείο που θέλεις να φτάσεις. Είναι η τιμή που πρέπει να πληρώσεις για να αγοράσεις κάτι και να βάλεις προστιθέμενη αξία. Χωρίς κόστος δεν μπορεί να υπάρξει κέρδος.

Πόσο θα επενδύσεις στο όνειρο σου?

Όλοι έχουν όνειρα, αλλά λίγοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν για να κατακτήσουν τα όνειρα τους. Εξάλλου αν ήταν εύκολο, αν δεν χρειαζόταν χρόνος, χρήματα και προσπάθεια όλοι θα ήταν στη νούμερο 1 θέση και όλοι πετύχαιναν τον στόχο τους. Αν όλοι όσοι έπαιζαν τζόκερ κερδίζαν, τότε τα χρήματα για όλους θα ήταν ελάχιστα. Έτσι συμβαίνει και με τους στόχους. Αν όλοι κατακτούσαν εύκολα ότι σκεφτόντουσαν, δεν θα είχε καμία αξία το όνειρο.

Κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά. Colin Powell

Στα ρηχά νερά υπάρχει πάντα συνωστισμός. Όσο απομακρύνεσαι όμως από την ακτή, τόσο ο πήχης ανεβαίνει, οι αντοχές λιγοστεύουν και μόνο αυτοί που είναι πραγματικά αποφασισμένοι να πετύχουν συνεχίζουν με τα μάτια προσκολλημένα στο στόχο και στον προορισμό. Αν ήταν εύκολο θα το έκανα όλοι. 

Το να κάνεις όνειρα έχει μηδενική αξία. Όλοι μπορούν να κάνουν όνειρα. Bill Gates

Για να πετύχεις τα όνειρά σου πρέπει να επενδύσεις χρήματα, χρόνο, προσωπική εργασία. Και αυτό είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσεις. Δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις αλλά μπορείς να “κόψεις δρόμο” επενδύοντας σε τρόπους και ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις το όνειρο σου πιο γρήγορα. Μπορείς να αξιοποιήσεις εργαλεία, τρόπους και τους κατάλληλους ανθρώπους για να πετύχεις εξυπνότερα, ευκολότερα και πιο γρήγορα τους στόχους σου.

Οι επιλογές που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις γρηγορότερα και ασφαλέστερα το όνειρο έχουν κόστος. Πόσο θα σου κοστίσει όμως αν δεν το πετύχεις?

Κάθε όνειρο έχει την τιμή του και το τίμημα του.

Το κόστος θα το πληρώσεις είτε για να το ζήσεις, είτε για να σκέφτεσαι τι θα γινόταν εάν το ζούσες. Την επένδυση που θα κάνεις για να πετύχεις το όνειρο σου την ορίζεις εσύ! 

Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στα όνειρα σου. Γιατί η αξία των ονείρων σου είναι ανεκτίμητη.  

Μείωσε το κόστος και πραγματοποίησε γρηγορότερα το όνειρο σου με το high performance coaching! Έπειτα από 12 χρόνια εμπειρίας, καθημερινής δουλειάς, προβλημάτων και λύσεων, παιχνίδι στο παρκέ – όχι προπονητική από τον πάγκο, δουλεύοντας με χιλιάδες εταιρείες και πελάτες σε 180 και παραπάνω industries, με μια ομάδα 100 και πλέον εργαζομένων, παρουσία σε 3 διαφορετικές χώρες και 9 επιτυχημένες εταιρείες στον όμιλο μας γνωρίζουμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να φτάσεις στα όνειρα σου πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα. μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στα όνειρα σου.

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Αρκεί να το πάρεις απόφαση.

0 Comments

Leave a Comment