Logo
ΤΟ 2021 ΚΑΝΕ CHECK IN ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ
22 Feb 2021

ΤΟ 2021 ΚΑΝΕ CHECK IN ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

Post by Mara Venieri

Γιατί η ανάπτυξη της επιχείρησης σου σε μια νέα αγορά είναι πιο εύκολη εν μέσω της πανδημίας?

Γιατί δεν χρειάζονται:

Προσωπικά ραντεβού

Επαναλαμβανόμενα επαγγελματικά ταξίδια

Φυσική παρουσία με γραφεία και προσωπικό

Πολυδάπανες και εξαντλητικές εκθέσεις και συναντήσεις

Δεν υπάρχουν πλέον χαμένα meetings γιατί “δεν βολεύουν οι ώρες και οι μέρες”. Πλέον δεν χάνεις επαγγελματικά ραντεβού γιατί δεν πρόλαβες να συναντηθείς με κάποιον και να κλείσεις το deal.

Και φυσικά λιγότερες επιχειρήσεις τολμούν τώρα την ανάπτυξη, που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερος χώρος!

Η ψηφιακή επιχειρηματικότητα ήρθε και θα μείνει.

Όλοι όσοι συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε με άλλες χώρες έχουμε αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Αυτή την στιγμή όμως, αυτό που σε “χωρίζει” από την νέα αγορά-στόχο δεν είναι τα χιλιάδες χιλιόμετρα και οι πολυδάπανες επενδύσεις. Είναι μια οργανωμένη εκστρατεία μέσω internet. Σωστά κατάλαβες. To digital marketing είναι το όχημα που θα σε οδηγήσει στην αγορά που επιθυμείς να κατακτήσεις.

Η νέα αγορά και οι νέοι πελάτες σου βρίσκονται μόλις ένα κλικ μακριά σου.

Ανοίγοντας τον υπολογιστή σου, μπορείς να ανοίξεις και μια νέα αγορά. Μέσω του internet συναντάς τους υποψήφιους πελάτες σου. Το όπλο σου για να τους διεκδικήσεις είναι η δημιουργία της εικόνας σου και η στρατηγική σου στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Με τη νέα εποχή ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις τις κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες στην επέκταση της επιχείρησης σου. Τα γραφεία και το προσωπικό σε άλλες χώρες, οι εκθέσεις, η συχνή παρουσία -που συνεπάγεται συχνά ταξίδια- ανήκουν στο παρελθόν. Αν θέλεις πραγματικά να αναπτυχθείς θα πρέπει να χτίσεις μια στρατηγική που συναντά το παρόν και το μέλλον. Είσαι πλέον ένα κλικ μακριά από την αγορά που θέλεις να κατακτήσεις. 

Ποια χαρακτηριστικά διακρίνουν τους επιχειρηματίες που αναπτύσσονται σε καιρούς κρίσεις?

Η ανάπτυξη μέσω μιας κρίσης, είτε οικονομικής είτε υγειονομικής απαιτεί ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα και γρήγορα ανακλαστικά. Αν περιμένεις να δεις πως θα πάει η κατάσταση, αν περιμένεις να βελτιωθούν τα πράγματα τότε χάνεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η κρίση. Και το πλεονέκτημα είναι η άμεση δράση!

Τι χρειάζεται για να αναπτυχθείς σε μια νέα αγορά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα?

Σωστή στρατηγική και επένδυση στην digital εικόνα της εταιρείας σου. Αυτό είναι το κλειδί που θα σου ανοίξει τις νέες αγορές γρηγορότερα και ευκολότερα. Δεν χρειάζεται υπερανάλυση και σκέψη. Πρέπει να πάρεις την απόφαση και να κάνεις το πρώτο βήμα.

Πλέον ο μόνος τρόπος να σε γνωρίσουν, να σε συμπαθήσουν και να σε εμπιστευτούν οι υποψήφιοι πελάτες σου είναι μέσω internet. Επένδυσε σε μια σωστή digital στρατηγική για να διεκδικήσεις το μερίδιο της αγοράς που σου ανήκει.

Οι πόρτες ανοίγουν σε αυτούς που είναι αρκετά τολμηροί για να τις χτυπήσουν!

P.S. Έχοντας βοηθήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και την Κύπρο να αναπτυχθούν στην Βρετανική αγορά -όπου είμαστε και το πλέον εξειδικευμένο γραφείο στην ίδρυση και την ανάπτυξη εταιρειών Ελληνικών και Κυπριακών συμφερόντων στο Λονδίνο– γνωρίζουμε πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τα πρώτα βήματα της επέκτασης. Για αυτό συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα στην πανδημία, για να βοηθήσουμε και την δική σου επιχείρηση να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί. 

2 Comments

ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΤΕΜΟΣ 25 February 2021 at 20:25 - Reply

καλησπέρα σας,
θα θάλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την ίδρυση εταιρείας στο Λονδίνο

6930898907 26 February 2021 at 08:39 - Reply

Καλημέρα θα ήθελα να δημιουργήσω μία εταιρεία στην Αγγλία στο Λονδίνο

Leave a Comment