Logo
TO 2022 KANE CHECK IN ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ
8 Dec 2021

TO 2022 KANE CHECK IN ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

Post by Mara Venieri

Γιατί η επέκταση της εταιρείας σου στο εξωτερικό, γίνεται πιο εύκολη το 2022?

Γιατί οι λόγοι που δυσκόλευαν το άνοιγμα σε μια νέα αγορά τώρα έχουν εξασθενίσει.

Το digital transformation σε συνδυασμό με τον κορονοϊό κατήργησαν τα γεωγραφικά σύνορα και σχημάτισαν ψηφιακές γέφυρες για την ευκολότερη διείσδυση σε μια νέα αγορά.

Το 2022 αυτό που σε “χωρίζει” από την νέα αγορά-στόχο δεν είναι τα χιλιάδες χιλιόμετρα και οι πολυδάπανες επενδύσεις. Είναι μια σωστά οργανωμένη και μεθοδικά σχεδιασμένη ψηφιακή εκστρατεία.

Η digital επέκταση είναι ο τρόπος για να κατακτήσεις την αγορά που επιθυμείς. Πλέον δεν υπάρχουν:

✖ Προσωπικά ραντεβού

✖ Επαναλαμβανόμενα επαγγελματικά ταξίδια

✖ Φυσική παρουσία με γραφεία και προσωπικό

✖ Πολυδάπανες και εξαντλητικές εκθέσεις και συναντήσεις

Δεν υπάρχουν άλλο, χαμένα meetings γιατί “δεν βολεύουν οι ώρες και οι μέρες” συνάντησης με υποψήφιους πελάτες και συνεργάτες. Τα επαγγελματικά ραντεβού δεν ακυρώνονται για να μεταφερθούν σε μέρες που θα είσαι εκτός χώρας.

Οι συναντήσεις μέσω zoom δεν είναι άγνωστες, περίεργες ή ύποπτες αλλά συνηθισμένες, υποχρεωτικές και μέρος της καθημερινής ζωής και εργασίας.

Φυσικά άλλος ένας παράγοντας που ευνοεί την επέκταση την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η αναβλητικότητα και το “βόλεμα” των μεγάλων εταιρειών και των στελεχών τους, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν στην “αρένα” διεκδικώντας με τους παραδοσιακούς τρόπους την μερίδα του λέοντος.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τις μικρές, αλλά φιλόδοξες και “διψασμένες για επιτυχία και επέκταση” εταιρείες, να μεγαλώσουν.

Στη νέα ψηφιακή εποχή δεν κερδίζει ο πιο “μεγάλος”, ο πιο “πλούσιος” ή πιο “δυνατός”. Κερδίζει αυτός που μπορεί να προσαρμόσει την στρατηγική του στις ανάγκες που επιτάσσει η εποχή.

Στη δεδομένη στιγμή λιγότερες επιχειρήσεις τολμούν την ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα ελάχιστες εταιρείες έχουν την απαιτούμενη στρατηγική εισόδου και το κατάλληλα οργανωμένο εξαγωγικό πλάνο. Αυτό σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερος χώρος για τις εταιρείες που μελετούν και σχεδιάζουν την επέκταση.

Η νέα σου αγορά βρίσκεται μόλις ένα κλικ μακριά σου.

Ανοίγοντας τον υπολογιστή σου, μπορείς να ανοίξεις και μια νέα αγορά.

Μέσω του internet φτάνεις σε δευτερόλεπτα σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτή είναι ώρα να πατήσεις το enter στην νέα αγορά που ονειρεύεσαι να κατακτήσεις.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, η ψηφιακή επέκταση στοχεύει:

Στην αύξηση των πελατών σου, ποιοτικά και ποσοτικά.

Στα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και την ενίσχυση της ρευστότητας

Στην αξιοποίηση του φορολογικού συστήματος της νέας χώρας

Στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και την ενίσχυση του κύρους

Στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη ανάπτυξη της εταιρείας σου.

Με τη νέα εποχή ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις τις κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες στην επέκταση της επιχείρησης σου. Τα γραφεία και το προσωπικό σε άλλες χώρες, οι εκθέσεις, η συχνή παρουσία -που συνεπάγεται συχνά ταξίδια- ανήκουν στο παρελθόν. Η γεωγραφική επέκταση δίνει την θέση της στην ψηφιακή κυριαρχία.

Το σύγχρονο επιχειρηματικό και επεκτατικό μοντέλο, σου προσφέρει περισσότερα κέρδη και ένα πιο ελκυστικό προφίλ, έτοιμο να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Αξιοποίησε την ευκαιρία και διεκδίκησε την θέση που σου αξίζει στην παγκόσμια αγορά.

Μην ξεχνάς πως: Οι πόρτες ανοίγουν σε αυτούς που είναι αρκετά τολμηροί για να τις χτυπήσουν!

P.S. Από το 1980 ο όμιλος μας βοηθάει επιχειρήσεις από την Ελλάδα και την Κύπρο να αναπτυχθούν στην Βρετανική αγορά. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τα πρώτα βήματα της επέκτασης, τους πιο συχνούς λόγους αποτυχίας αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικοοικονομικές συνθήκες που ευνοούν το άνοιγμα στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, βλέπουμε όλο και περισσότερες προσπάθειες να ευδοκιμούν αυτή την περίοδο πιο γρήγορα και πιο εύκολα. 

0 Comments

Leave a Comment